گنج سعادت

هر گنج سعادت که خدا داد به حافظ از یمن دعای شب و ورد سحری بود

گنج سعادت

هر گنج سعادت که خدا داد به حافظ از یمن دعای شب و ورد سحری بود

گنج سعادت

در این وبلاگ مطالب مفید،جالب و آموزنده ای در رابطه با شطرنج،کامپیوتر و فناوری اطلاعات،دین و مذهب،شعر و ادبیات، سرگرمی و... قرار خواهد گرفت.در صورتی که لینک های دانلود یا فایل های دانلود شده ، مشکلی دارد لطفا اطلاع دهید تا در اسرع وقت اصلاح شود. لطفا بنده رو از نظرات خودتون محروم نفرمایید.

بایگانی
آخرین نظرات
  • ۲۶ ارديبهشت ۹۷، ۰۹:۲۲ - محمدی
    سلام
نویسندگان
وب سايت ختم قرآن مجيد وب سايت ختم صلوات

فلورینسیو کامپومانس

شنبه, ۲۹ تیر ۱۳۹۲، ۰۲:۳۰ ب.ظ

Campomanes dies at 83


            فلورنسیو کامپومانس


کامپومانس رئیس اسبق فدراسیون جهانی شطرنج در سن 83 سالگی درگذشت. کامپوی فیلیپینی از سال 1982 لغایت 1995 ریاست فدراسیون جهانی شطرنج را به عهده داشت که در این مدت خدمات ارزشمندی به ورزش شطرنج ارائه کرد.

فلورنسیو کامپومانس در مدت ریاستش در فیده ضمن حمایت همه جانبه، الطاف بی شائبه ای را به شطرنج ایران جاری داشت.

پس از صدور فتوای تاریخی امام خمینی (ره) در 19 شهریورماه 1367 که تمامی شطرنجبازان پیشرفت خود را مدیون بینش وسیع و روشنفکری ایشان می دانند، فدراسیون شطرنج ایران به دلیل عدم پرداخت سالها حق عضویت فیده از سوی این نهاد بین المللی مورد تحریم قرار گرفته بود. اما کامپو که از دوستان صمیمی رئیس اسبق فدراسیون شطرنج ایران استاد پیشکسوت عبدالحسین نوابی بود، استاد بین المللی خسرو هرندی که به عنوان نماینده فدراسیون کشورمان برای حل این مشکلات به مقر فیده سفر کرده بود را به گرمی پذیرفت و با دستور مستقیم تمامی حق عضویت فدراسیون کشورمان را مورد بخشش قرار داد. 

در میان شطرنجبازان ایرانی استاد پیشکسوت مهندس خشایار مصطفوی کاشانی (عضو اولین تیم ملی تاریخ شطرنج ایران در المپیاد مسکو 1956) دو بار با این قهرمان فیلیپینی مصاف داده که در یکی از دیدارها با ارائه حرکات بسیار دقیق و حساب شده در 40 حرکت به یک تساوی ارزشمند دست یافته است. کامپو چندین بار به مناسبت های مختلف به کشورمان سفر کرده است. وی در رویارویی مات شاه (مچ قائم مقامی - کارپف در تهران، 2009) نیز حضور داشت. کامپومانس عنوان داوری بین المللی خویش را در سال 1958 اخذ نمود.


کامپومانس میهمان ویژه رویارویی مات شاه در تهران (2009)


تصویری از لحظه ی اهدا کتاب توسط استاد نوابی به دوست صمیمی اش کامپو


فلورنسیو کامپومانس درگذشت
ترجمه و تنظیم از غلامرضا خواجویی

او کسی بود که فیلیپین را در نقشه جهان شطرنج قرار داد. یک بازیکن، مدیر و معلم شطرنج بود. در سال ۱۹۸۲ به عنوان رییس فدراسیون بین المللی شطرنج (فیده) برگزیده شد و ۱۳ سال این سمت را در اختیار داشت. در سال ۱۹۹۵ به سمت رئیس افتخاری فیده منصوب شد و در اکثر مسابقات شطرنج به عنوان مهمان افتخاری حضور یافت. کامپو پس از چندین ماه مبارزه با سرطان در سوم ماه می ۲۰۱۰ درگذشت.

فلورنسیو کامپومانس در ۲۷ فوریه  ۱۹۲۷ در مانیل زاده شد و سپس در رشته علوم سیاسی از دانشگاه فیلیپین در سال ۱۹۸۴ فارغ التحصیل شد. او در دانشگاه براون به تحصیل پرداخت و ام. ای خود را از این دانشگاه در سال ۱۹۵۱ اخذ نمود. کامپو به دنبال آن تحصیلات خود را در دانشگاه جورج تاون واشنگتن بین سالهای ۱۹۴۹ تا ۱۹۵۴ به پایان رساند.


فلورنسیو کامپومانس در سال ۲۰۰۵

به عنوان یک بازیکن شطرنج در حد یک بازیکن ملی قدرتمند بود و دو بار قهرمانی کشورش را در سالهای ۱۹۵۶ و ۱۹۶۰ بدست آورد. تیم ملی کشورش را پنج بار در المپیادهای مسکو ۱۹۵۶، مونیخ ۱۹۵۸، لایپزیگ ۱۹۶۰، وارنا ۱۹۶۲ و هاوانا ۱۹۶۶ همراهی کرد. وی در این المپیادهای با استادان مطرحی همچون پاول بنکو، لودک پاخمان، اسکار پانو، میخائیل تال، میگوئل نایدروف و لو پولوگایفسکی رویارویی داشته است. به عنوان نماینده ملی کشورش در فیده فعالیت داشته و در سازمان شطرنج آسیا نقش برجسته ای را ایفا نموده است. او فردی نزدیک به فردیناند مارکوس رئیس جمهور اسبق فیلیپین بوده و در جریان برگزاری مسابقه قهرمانی جهان بین آناتولی کارپف و ویکتور کورچنوی (در سال ۱۹۸۷ در باگیوی فیلیپین) نقش به سزایی داشته است.


کامپومانس در سن 80 سالگی (سال 2007)

کامپو را بیشتر به عنوان رییس فدراسیون بین المللی شطرنج فیده به خاطر می آورند. او در سال ۱۹۸۲ به عنوان رئیس این سازمان برگزیده شد و تا سال ۱۹۹۵ به مدت ۱۳ سال ریاست آن را به عهده داشت. در این مدت در مناقشات بسیاری که برجسته ترین آن رویارویی ناتمام آناتولی کارپف و گری کاسپاروف در سال ۱۹۸۴ بود نقش داشت. در زمان ریاست او در سازمان شطرنجبازان حرفه ای در سال ۱۹۹۳ به عنوان نهادی مستقل از فیده اعلام موجودیت کرد و پس از آن تاریخ جهان شطرنج دارای دو قهرمان شد. اما در عوض اعضای ملی فیده را در حدود ۵۰ کشور افزایش داد. کامپومانس در سال ۱۹۹۵ جایگاه خود را در فیده به کیرسان ایلیومژینوف واگذار کرد. (و از طرف وی به عنوان رئیس افتخاری فیده برگزیده شد)

وی همواره در رویدادهای مهمی همانند تورنمنت های منطقه ای، قاره ای، المپیادهای جهانی و قهرمانی شطرنج جهان حضوری پررنگ داشت.


کامپو و کاستو آبوندو در تورنمنت بلیتس قهرمانی فیده آنتالیای ترکیه (2007) چند روز قبل از حادثه تصادف


کامپو در حال بازی با رییس فدراسیون ترکیه علی نیهات یازیچی در بیمارستان پس از حادثه تصادف

فلورنسیو در فوریه ۲۰۰۷ در حالی که تحت درمان شدید ناشی از صدمات حادثه تصادف بود پی برد که به سرطان مبتلا شده است و با علم به این موضوع به حضورش در رویدادهای شطرنج ادامه داد. آخرین باری که در یک رویداد ورزشی شطرنج دیده شد در حاشیه مسابقه قهرمانی جهان بین آناند و کرامنیک در سال ۲۰۰۸ در شهر بن آلمان بود و در سوم ماه می ۲۰۱۰ در فیلیپین دار فانی را وداع گفت.
ت

تسلیت صمیمانه من به خانواده و دوستان فلورنسیو کامپومانس را بپذیرید. با کمال خوشبختی به عنوان دوستی صادق و نزدیک به کامپو بوده ام. به یاد دارم که در بحبوحه جدال سیاسی شرق و غرب این کامپومانس بود که از بروز شکاف در جامعه شطرنج جهانی جلوگیری کرد. او از نفوذ سیاسی اش در برگزاری مسابقه قهرمانی جهان در باگیو ۱۹۸۷ استفاده کرد و پس از آن هم به عنوان رییس فیده نقشی تاثیرگذار در شطرنج داشت.

بوریس اسپاسکی دهمین قهرمان شطرنج جهان



منبع:«آچمز، سایت تخصصی شطرنج ایران»

  • سید شهاب طاهری

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی